Mayar RijopleidingenRijschool machtigen

Voordat je rijschool een theorie- of een praktijkexamen voor je kan aanvragen, moet je je rijschool machtigen. Je moet daar dus eerst toestemming voor geven. Voordeel hiervan is dat je direct een email ontvangt als de rijschool een examen voor je heeft gereserveerd. Daarnaast zijn jouw adresgegevens automatisch beschikbaar voor het reserveringssysteem van het CBR. Machtigen doe je via mijn.cbr.nl met jouw persoonlijke DIGID.

Heb je nog geen DIGID, vraag deze dan vandaag nog aan via DIGID.nl.
LET OP!

Doe dit spoedig anders loopt je rijopleiding flinke vertraging op!

Hoe moet je de rijschool machtigen?

1 > Ga naar de site mijn.cbr.nl

2 > Log in met je DIGID.

4 > Ga naar ‘opleider machtigen’.

5 > Machtig de rijschool voor je praktijkexamen( personenauto of personenauto met aanhanger). Onze rijschoolnummer is 3207F6.

6 > Ga akkoord met de machtigings- en examenvoorwaarden van het CBR.

7 > Je krijgt samen met jouw rijschool een bevestigingsmail van jouw machtiging.

Gezondheidsverklaring 

Tevens moet je via mijn.cbr.nl ook je gezondheidsverklaring invullen. Dit zijn een aantal ja/nee vragen over je gezondheid. Dit heb je nodig anders kan je geen praktijkexamen afleggen. Voor een Tussen Tijdse Toets heb je geen gezondheidsverklaring nodig. Voor dit formulier zijn kosten aan verbonden. (€45,00 aan het cbr).

LET OP! Vul alleen een JA in als dit echt zo is! Vul je bij één van de vragen een JA in, houd dan rekening met een lange wachttijd! (Medische keuring)

Waarom moet ik een gezondheidsverklaring indienen?